Doorgaan naar hoofdcontent

Column - Voedselverspilling


 Tegenwoordig kunnen we zoveel, in de wetenschap en met de gezondheidszorg. Maar nog steeds gebeurt het. Voedselverspilling. Net of eten zo vanzelfsprekend is. Waar wij hier eten weggooien terwijl het nog prima te eten is, lijden de mensen in derde wereld landen vreselijke honger. Eigenlijk een schande dat een maatschappij waarin het zo goed gaat, zo omgaat met voedsel.

We zouden eigenlijk meer stil moeten staan bij voedsel. En het niet zien als iets dat er gewoon is. Want wat als je ineens geen voedsel meer zou hebben. Dan zou je wensen dat je het eten dat je hebt weggooit, terwijl het nog goed was, nog had. Zo zie je maar, als je het anders bekijkt dan krijg je een veel helderder beeld van zaken, vind ik.

Voedselverspilling hoeft helemaal niet te gebeuren. Koop bijv. minder als je merkt dat je elke keer veel overhoudt. En trouwens, eten dat je overhoudt kan je ook prima de volgende dag eten als kliekje. Is totaal niets vies aan. Is eten echt beschimmeld, stinkt het of is het op een andere manier gewoon niet goed meer, dan gooi je het weg. Dat is logisch, ik zou dat zelf ook niet eten. Maar eten wat nog goed is en nog niet over de houdbaarheidsdatum kan je prima eten.

Ook gooien supermarkten veel eten weg, dat eigenlijk nog gewoon goed. Dit wordt weggooit omdat er bijv. een plekje op de appel zit of deze is op de grond gevallen. Dit is zo zonde, het kan nog prima gegeten worden. Ook zal je nooit een kromme komkommer in de winkels zien liggen. Mensen willen deze niet omdat ze denken dat deze niet goed is. Onzin, is prima voedsel.

Dus beste mensen, eet wat vaker kliekjes en gooi goed voedsel niet onnodig weg! Dit is nergens voor nodig!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

Essence assortimentsupdate Herfst / Winter 2017

Binnenkort is het dan toch echt weer zover, de herfst komt eraan. En met de herfst in aantocht komen ook de make-up merken met hun assortimentsupdate voor de herfst en winter. Essence krijgt enorm veel nieuwe producten in het assortiment, waar er zeker echte pareltjes tussen zitten. Kijk mee naar de volledige update!

Catrice assortimentsupdate herfst / winter 2017

Het herfst en winter seizoen staat bijna voor de deur en daarmee komen er ook weer nieuwe producten in het assortiment van Catrice. Het is een redelijk grote update met leuke nieuwe producten, kijk mee naar de volledige update!