Doorgaan naar hoofdcontent

Tip - Eigen EHBO kit samenstellen (basic)


De zomer gaat bijna weer van start en dus gaan binnenkort de vakanties ook weer beginnen. Of je nu een dagje weg gaat of een meer weekse vakantie boekt, er is een ding dat niet tussen je spullen mag ontbreken. En dat is een EHBO kit. Nu kan je deze kant en klaar kopen, wat er handig is. Maar je kan deze ook zelf samenstellen met de spullen die je voor bijv. een dagje weg denkt nodig te kunnen hebben.


Ik gebruikte deze witte box waarin ik ooit een proefpakketje van yoghurt kreeg. Maar je kan natuurlijk elke box gebruiken die je wilt, als de maar stevig is. Je kan ook een toillettas gebruiken als je dat makkelijker en fijner vind.


 
Ik heb een aantal dingen in deze box gedaan die handig zijn voor een dagje weg. Maar die ook perfect voor een weekend weg zouden kunnen zijn. 

Wat zit er in mijn samengestelde kit:
 • Vochtige doekjes
  Altijd handig voor vieze handen of om je even op te frissen

 • Tekentang
  Je hoopt deze nooit te hoeven gebruik, maar toch handig om bij je te hebben. Gewoon voor de zekerheid

 • Zeepvellen
  Dit zijn heel dunne velletjes zeep. Zo kan je altijd je handen wassen met zeep.

 • Pincet
  Erg handig voor splinters te verwijderen, maar ook handig voor andere dingen.

 • Plastic zakjes
  Handig om kleine dingen in te stoppen of juist als zakje voor je afval.

 • Blarenpleisters
  Heel simpel, om blaren te voorkomen en als je ze al hebt om deze minder pijnlijk te laten zijn.

 • Tampons
  Je kan ze gebruiken voor je maandelijkse periode, maar wat veel niet weten is dat je de kleinste maat tampons ook erg goed kan gebruiken bij een bloedneus.De tampon word dan in de neus gedaan waardoor de bloedneus mindert en stopt. En de tampon het bloed opzuigt. Dus een tampon is voor meer zaken handig.

 • Zonnebrand in creme en in stickvorm
  Altijd handig als je wilt bijsmeren. De creme is handig voor je lichaam en de stickvorm kan je ook op je lippen gebruiken.

 • Gel tegen insectenbeten
  Als je word gebeten door een insect kan je dit erop doen, waardoor de jeuk en zwelling minder word.

 • Labello lipbalm
  Handig bij schrale lippen, maar werkt ook bloedstelpend bij kleine snijwondjes. Doe bij een klein snijwondje wat labello erop en het bloeden stopt snel. Dit komt door de minerale olie die in de labello zit.

 • Gaasjes, rolletje gaasverband en verbandschaar
  Handig wanneer je snel iets moet verbinden. En een verbandschaar heeft een stompe punt, waardoor je er mee langs de huid kan knippen zonder je eigen of een ander er pijn mee te doen. En gaasjes zijn ook erg handig voor meerdere doeleinden, zoals vocht opdeppen e.d
 • Pleister
  Ook iets dat altijd handig is om bij je te hebben.
 
Naast deze kit is het ook handig om deze anti-gifset bij je te hebben. Voor zowel teken als insectenbeten. Lees er hier meer over.

Deze kit kan je op heel veel manieren zelf samenstellen. Je kan juist nog dingen toevoegen of weglaten.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 redenen waarom de zomer leuk is...

Vandaag is het officieel zomer! Als ik heel eerlijk ben is dit niet een van mijn favoriete seizoenen, eigenlijk mijn minst favoriete seizoen. De meeste van jullie zullen dit vreemd vinden, maar ik vind de zomer toch echt veel te warm. Ik heb liever de herfst en de winter. Alhoewel de lente ook wel fijn is. Maar waarom maak ik dan dit artikel? Omdat er toch ook wel leuke kanten aan de zomer zijn, afgezien van de hitte. Mijn 10 redenen waarom de zomer leuk is!

Catrice Kaviar Gauche

Een jaar geleden kwam voor het eerste een Catrice Kaviar Gauche limited edition in de schappen te liggen, wat echt een groot succes was. En nu gaat Catrice daar mee verder onder dezelfde naam, maar met een hele andere collectie.