Aviko kookweek receptenboekje + eigen recept

Laatst kreeg ik van Aviko het kookweek receptenboekje toegestuurd.
Hierin staan verschillende simpele gerechten die snel en makkelijk te maken zijn.
Ideaal als je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch graag iets lekkers op tafel zet.
Bij het boekje zaten nog twee coupons voor gratis Aviko producten.
Ik koos ervoor om een gerecht te maken met de zoete aardappel blokjes van Aviko.


 

Het boekje heeft een handig en klein formaat.
Deze neemt dan ook niet veel ruimte in, wat erg handig is als je niet veel plek hebt voor grote kook/receptenboeken.
Ook zijn de recepten in het boekje gevarieerd, van zoete tot pittige recepten.
Ook ziet de vormgeving er goed uit.
Bij de inhoudsopgave kan je alle recepten vinden en bovenin staan kleine foto's van de recepten.
Wanneer je bij de recepten zelf kijkt staat op het ene blad het recept en op de andere de foto ervan.
Erg handig!

Prijs €14,95

Het recept dat ik maakte is met de Aviko zoete aardappelblokjes.
Voor de saus gebruikte ik niet een recept uit het boekje, maar juist mijn variatie erop.
Nooit verkeerd om zelf een recept aan te passen naar je eigen smaak en keuze.

Mexicaanse zoetzure groentesaus met Aviko zoete aardappelblokje. 

Recept is voor voor 4 personen.

 

 
 
Nog alles even op de foto wat er in het recept moet.

Hoe maak je dit recept?
 
Was en maak de sugar snaps schoon en doe deze in een pan en kook ze tot ze gaar zijn.
 
 
Maak de kipfilet schoon en snij deze in repen en vervolgens in stukjes.
Doe deze in de wok en voeg er rijstolie aan toe.
 
 
Hak de  koriander klein en doe deze bij de kip terwijl deze aan het braden is.

 
Roer de koriander door de kip en zorg dat deze goed doorbraden is.
Was ondertussen de taugĂ© in het vergiet. 

 
Doe de taugé bij de gebraden kip.
Maak de oesterzwammen schoon en snee deze in smalle repen.

 
Roer de oesterzwammen door de taugé en de gebraden kip.
Wees niet bang! Dit is geen grote peper, maar een puntpaprika.

 
Snij deze doormidden, haal de pitjes eruit en snij deze in blokjes.
Roer de paprika blokjes door de rest van de groente heen.

 
Voeg de zoetzure saus en de limabonen toe en laat dit even koken.
Daarna voeg je de mais toe.
 
 
Kijk of de sugar snaps gaar zijn.
Als de sugar snaps gaar zijn laat je deze uitlekken in een vergiet.
Doe deze in de wok en roer door de saus heen.

Terwijl de saus verder gaar aan het worden is, bak je in de koekenpan met wat olie de Aviko zoete aardappelblokjes.
Wanneer de aardappelsblokjes klaar zijn is ook de saus goed en kan je deze opdienen.
 
 
Links de saus die klaar is en rechts de Aviko zoete aardappelblokjes.
 
 
Klaar is het recept!
De smaken combineren erg goed bij elkaar en is een makkelijk en snel te maken recept.

Eet smakelijk!

Deze review en recept is in samenwerking met een merk/bedrijf gemaakt.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?