Doorgaan naar hoofdcontent

Furry Friend Tag

De 'Furry Friend Tag' zag ik al heel vaak voorbij komen op youtube.
Vaak zie je in deze filmpjes meiden die hun hond of kat laten zien en er iets over vertellen.
Maar aangezien ik geen van beiden heb, maar wel een parkiet pas ik de tag hier en daar een beetje aan.
De meeste van jullie hebben mijn parkiet Wibi al vaker voorbij zien komen op mijn blog.
Zo niet, dit is wibi.
Het gekste en leukste parkietje dat je kan vinden!


 • Wat is de naam van je huisdier?
  Zijn naam is Wibi. Hierbij zit wel wat enige uitleg, want iedereen denkt namelijk dat ik mijn parkiet vernoemd heb naar de pianist Wibi Sjoeriadi. Maar dit is niet het geval. Ik had op tv in een dierenprogramma dat ik zat te kijken, inmiddels alweer enige jaren geleden, een leuke naam gehoord.
  We waren toen al van plan een parkiet te kopen, maar we hadden er alleen nog geen naam voor. Maar nu komt het juist. Eigenlijk was de naam Bibi, maar ik verstond Wibi. Dus wij Wibi kopen en hem deze naam geven. Een tijdje later was het dieren programma weer op tv en hoorde ik de naam Bibi, wat het dus eigenlijk moest zijn. Foutje ;). Maar eigenlijk past de naam Wibi ook beter bij hem, want Wibi gaat altijd mee zitten fluiten en dansen als de radio aan staat. Dus eigenlijk een muzikale parkiet.
 • Wat voor soort is het en welk ras?
  Wibi is een parkiet en om het helemaal precies te zeggen een grasparkiet.Want ook bij parkieten heb je verschillende soorten, rassen zou je ook kunnen zeggen maar dat vindt ik toch wat vreemd klinken bij een parkiet. Ook zeggen ze dat grasparkieten het makkelijkst leren praten. En dit klopt ook wel, want Wibi kan lekker kletsen als hij daar zin in heeft. En drinkt water uit een glas, erg leuk.
 • Hoe lang heb je je huisdier al?
  We hebben Wibi al weer enige tijd, al vanaf 2006. wat het alweer bijna acht jaar maakt. Echt al een parkiet die op leeftijd begint te raken. Hoewel Wibi nog steeds erg levendig is, merk ik dit wel. Wibi doet vaker een middagdutje en zit wat vaker te soezen. Parkieten kunnen als ze goed gezond blijven rond de 15 worden dus Wibi gaat (hopelijk) nog wel even mee!
 • Hoe ben je aan je huisdier gekomen?
  We hebben, mijn moeder en ik, Wibi bij de dierenwinkel gekocht. Wibi zat toen samen met allemaal andere jonge parkieten in een kooi. Het leuke is dat toen we bij de kooi gingen kijken Wibi als eerste naar de tralies kwam om aandacht te vragen. Dus als je het goed bekijkt heeft Wibi eigenlijk ook ons uitgekozen.
 • Hoe oud is je huisdier?
  Wibi wordt dit jaar al weer acht. Best al een leeftijd voor een parkiet, maar nog niet eens zo heel oud. Wibi kregen we toen hij net een paar maanden oud was. Ik heb van die periode geen foto's. Wel op een heel oude mobiel van mij, alleen kan ik die er niet afhalen omdat deze niet meer werkt. Maar die foto's zijn echt super schattig. Vrij klein en een klein ietwat rond/ovaal hoofdje, echt nog een baby parkiet uitstraling maar dan met veren. En het leuke is dat Wibi op drie december geboren/jarig is, precies met mijn vader. Heel toevallig! Dit hoorde we bij de winkel waar we hem kochten. We kregen toen ook informatie wanneer hij uit het ei was gekropen e.d.
 • Wat zijn een aantal vervelende of juist leuke eigenschappen van je huisdier?
  Wibi is eigenlijk nooit vervelend, maar wel is het wel eens lastig als je zit te bellen en wibi mee wil praten. Hij houdt dan geen seconden zijn snaveltje, maar meestal als je ssh! zegt is hij wel stil. Voor even dan ;) Verder heeft Wibi eigenlijk alleen leuke eigenschappen, zoals lekker babbelen of de telefoon nadoen. En hij doet deze echt precies na, zo goed zelfs dat ik soms wel eens echt denk dat de telefoon gaat, alleen dan is het wibi. En als je dan de telefoon wil pakken doet hij lachen na, erg grappig juist. Ook heeft Wibi een soort van leren dansen op zijn stokje en zingt hij mee met de radio.
  Je krijgt hem alleen onder geen beding in een badje en ook komt hij niet uit zijn kooi, hoelang het deurtje ook openstaat. Noem het watervrees en hoogtevrees. Als we het deurtje opendoen gaat Wibi altijd zo uit zijn deurtje zitten kijken of hij wil zeggen ''hoog hoor!''
 • Wat betekent je huisdier voor je?
  Wibi betekent toch wel veel voor mij, ook al is hij een parkiet. Wibi hoort toch ook bij het gezin en maakt hier deel van uit. Ik hoop dat ook echt dat Wibi nog heel wat jaartjes zal leven.
 • Wat zijn de leukste momenten met je huisdier?
  Wanneer je tegen Wibi zit te praten en hij ook echt terug praat in een soort zinsverband. Laatst zat ik tegen hem te praten en toen zei Wibi ineens ''o ja?''. Erg leuk is dit dan en dat hij dan ook gewoon echt terug praat. Of wanneer je de radio aanzet en hij gaat zitten dansen en mee fluiten.
 • Wat zijn de bijnamen voor je huisdier?
  Wibi heeft wel een paar bijnamen.
  Een paar van zijn bijnamen zijn Pieps en Wiebeltje.
Hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over Wibi en wat leuke foto's te zien.
Om deze tag af te sluiten nog twee leuke filmpjes van Wibi.


Reacties

 1. Wat een leuke tag zeg! Wibi is wel echt schattig, vooral in de filmpjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Catrice LE Travellight Story

Cruise Collecties van bekende ontwerpers combineren maritieme elementen met de trends van de jaren ’50. De reisproducten van de limited edition Travelight Story, die verkrijgbaar is in juli, zijn hier geheel op geinspireerd en dit is terug te zien in de make-up. Kijk je mee?

New-in Catrice Liquid Lip Powder (Metal Matt)

Bij de nieuwe assortimentsvernieuwing van Catrice kwamen ook de nieuwe Catrice Liquid Lip Powders in het assortiment. Deze zijn er in de gewone variant, maar ook in metallic. Metallic is dit seizoen helemaal in in je make-up. Ik kocht een aantal van de metallic variant en deze ga ik vandaag voor jullie reviewen! Lees snel verder of het ook echt wat is, metallic op je lippen!

Anderen dingen voor je laten bepalen, yes or no?

Je hoort wel eens mensen zeggen, je moet het zus of je moet het zo doen. Ook op het internet zie je dat velen voor anderen willen bepalen wat het beste is en hoe ze het moeten doen. Maar is het wel juist om andere mensen dingen voor jou te laten bepalen?