Lush hijst de vlag en steunt een vrij west Papoea!!

Lush Cosmetics werft donaties voor de Free West Papua campagne door de verkoop van hun geur The Smell of Freedom.
Van 14 tot 20 november steunt Lush de Free West Papua campagne in al haar Nederlandse winkels.
Lees verder voor meer informatie hierover!!


De Morgenster vlag zal in alle etalages trots worden gehesen.
De iconische rood, wit en blauwe vlag is een symbool geworden van het verzet en de roep om onafhankelijkheid voor de mensen van West Papoea.
Sinds Indonesië de controle in de jaren 1960 heeft toegeëigend is het hijsen van de vlag verboden en veel mensen zijn vervolgd en gevangen genomen door dit toch te doen.

Wegens de sterke relatie van Nederland met West-Papoea, als ex- kolonie, verzoeken Lush en de Free West Papua campagne de Nederlandse regering zich hard te maken tegen de schending van mensenrechten en voor een nieuw referendum.
Een referendum waarbij de West-Papoea’s hun eigen toekomst kunnen bepalen en er een einde zal komen aan de Indonesische bezetting.

Dit doen zij door middel van een burgerinitiatief die zowel in de winkels als via http://www.petities.nl/ kan worden ondertekend.
Lush roept daarnaast ook de bezoekers van haar website op om de Indonesische ambassadeur aan te schrijven voor de vrijlating van vrijheidsstrijder Filep Karma, die op dit moment 15 jaar gevangenisstraf uitzit wegens het hijsen van de Morgenster vlag in 2004 en alle overige gewetensgevangenen.

Woensdag 16 november om 12:00 uur zal de campagne worden gelanceerd in de Kalverstraat in Amsterdam met een optreden van de West-Papoease band ‘Mambesak’.


Tijdens deze week zal 100% van de opbrengst (min de BTW) van de verkoop van The Smell of Freedom (€ 59,95 voor 27g parfum fles / €26,95 voor 9g verstuiver / €12,95 voor 12g vast parfum) geuren worden gedoneerd aan de Free West Papua campagne.
Simon Constantine, die deze geur heeft ontwikkeld, werd geïnspireerd door de verhalen van drie mannen die hij ontmoette op zijn reizen.
Alledrie hebben ze op hun eigen manier gevochten voor hun vrijheid of die van anderen. Het is een geur van kracht, hoop en onwankelbare vastberadenheid.

Hoofdingrediënten zijn sandelhout, oudh, jasmijn, neroli en citroengras.

Meer informatie over de Free West Papua campagne kan je vinden op http://www.freewestpapua.eu/ en op http://www.lush.nl/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Let op met verse muntthee

wat is het verschil tussen eyeliner, oogpotlood & gelliner?